A 21 legjobb kávézó Amerikában

amerika-legjobb-kavezoi.jpg

Egy kis kitekintés arra az esetre, ha tengerentúl a célállomás utunk során és valahol jó kávét akarunk inni. Ime, Amerika legjobb kávézói egy rövid összefoglalóban:

Nem feltétlen az eszpresszó minősége határozza meg, hogy egy kávézó jó vagy sem, sokkal inkább azon plusz dolgok, amik szebbé tehetik a mindennapi életünket. Mint például az ingyenes wi-fi.

A 21-es lista összeállításában egy nemzetközi csapat vett részt, köztük a kávévilág legnagyobb képviselőivel. Megeshet, hogy Te már járva Amerikában van ottani kedvenc kávézód, de az épp nincs a listán, ezért kérjük, hogy írd meg hozzászólásban, melyiket ajánlod. Kíváncsiak vagyunk a véleményedre.

Madcap Coffee

Grand Rapids, Michigan

madcap.jpg

A kávépörkölés szempontjából egyértelműen a top 3-ba tehető Amerikában a Madcap Coffee. A röviditalokkal kínált eszpresszójuk kiemeli az intenzív aromákat. Az öko-tudatosságáról híres Madcap Coffee minden nemű hulladékot külön gyűjt és újrahasznosít.

Oddly Correct

Kansas City, Missouri

oddly-correct.jpg

Az Oddly Correct kimelkedik a kávéban meglepően jó Kansas Cityben a különböző rendezvényeivel és a Kalita Wave termékekkel készült kávéikkal. Ha tehát egy kellemes előadásra vágyunk, mely többek között a lélek dolgait vitatja meg, mindenképp látogassunk el erre a helyre.

The French Press

Santa Barbara, California

the-french-press.jpg

A The French Press egyszerre kávézó, pékség és egy közösségi hely. Santa Barbara szerves része, még piac is üzemel a parkolójában. Annak ellenére, hogy a világ legjobb baristái vannak a pult mögött, mégis inkább az ügyfelekkel való kapcsolattartásra a legbüszkébbek.

Cafe Du Monde

New Orleans, Louisiana

cafe-du-monde.jpg

A Cafe Du Monde-ban aligha fogunk hipszterekkel találkozni. Ez a new orleans-i sznobmentes kávézó méltán foglalja el előkelő helyét a listánkban, Amerika egyik legrégebbi kávézójaként -1862-ben alapították. Tipp: előzzük meg a fél órás várakozást azzal, hogy az elviteles sorba állunk.

Heart Coffee

Portland, Oregon

heart-coffee.jpg

A skandináv stílus a finn tulajdonosnak köszönhető, aki egyébiránt profi sportoló volt – snowboardozott, majd beszállt a kávébizniszbe. A Heart komolyan veszi a kávéfőzést, nem is kínál cold brew-t (hidegen főzött kávét), mivel nem egyezik az íz-sztenderdjeikkel. Probat pörkölőgéppel dolgoznak, ezáltal biztosítva kiváló rálátást arra, hogy hogyan is készül a kávé.

Seattle Coffee Works

Seattle, Washington

seattle-coffee-works.jpg

A második hullámú kávéóriások, mint a Starbucks és a Seattle Coffee Works az egyedüli aktív pörkölők az Emerald City downtown-ban. Az igazi csoda a Slow Bar-ban történik, itt többféle kávébabból és elkészítési módból választhatunk, hogy próbára tegyük ízlelőbimbóinkat és a legfrissebb kávétechnológiát.

Little Owl Coffee

Denver, Colorado

little-owl-coffee.jpg

A Little Owl Coffee egy kiváló, autentikus olasz kávézó a Mile High City-ben, ahol helyben pörkölik a Sweet Bloom és Commonwealth kávébabokat. Az eszpresszó tökéletességéről a La Marzocco Strada MP kávégép gondoskodik. Nagy választék van a különböző édességek terén is, de akár megkóstolhatjuk a méltán híres sonkás-sajtos quiche-t is.

Eternity Coffee Roasters

Miami, Florida

eternity-coffee-roasters.jpg

Habár a legtöbb, a listán szereplő kávézó a saját kávébabját őrli, egyikőjük sem büszkélkedhet azzal, hogy ők maguk termesztik. A Miami szívében található Eternity Roasters nagy hírnévnek örvend már 60 éve, amikor is elkezdtek kávébabot termeszteni Kolumbiában. Az egyedi íztesztelési folyamatoknak köszönhetően kiváló ízvilágot teremtettek számunkra.

Ristretto Roasters

Portland, Oregon

ristretto-roasters.jpg

A Ristretto Roasters alapítója írta a „How to Make Coffee Before You've Had Coffee: Ristretto Roasters' Spectacularly Simple Guide to Brewing at Home” című könyvet, az otthon történő kávépörkölésről. A Portaland-ra hajazó gép, a Steampunk gyorsabban képes elvégezni a különböző folyamatokat és sokkal konzisztensebb terméket tud előállítani, mint a legtöbb egycsészés kávéfőző.

Saint Frank

San Francisco, California

saint-frank.jpg

Míg a legtöbb nagyvárosi kávézóban hatalmasak a terek, a Saint Frank kávézó kellemes, nyugodt hangulata magával fog ragadni mindenkit. A kávézó a helyi Ritual pörkölőn keresztül lépett be a kávévilágba. Az eszpresszót számtalan italhoz használják, legyen az latte házi készítésű mandulatejjel, vagy akár az elsőre furán hangzó eszpresszó-tonik.

G&B Coffee

Los Angeles, California

g-and-b-coffee.jpg

A „coffee bar” kifejezést a szó szoros értelmében veszik a bajnok baristák, Kyle G. és Charles B. A los-angeles-i Central Marketen található G&B kávézó lényegében egy hosszan elnyúló bár, ahol a vendégek könnyedén tudnak vegyülni egymással. A másik üzletük, a Go Get Em Tiger, szakít a G&B állva fogyasztási ötletével, és sokkal inkább hasonlít a klasszikus étkezők belső terére.

Barista Parlor

Nashville, Tennessee

barista-parlor.jpg

A Barista Parlor egy komoly Slayer eszpresszógéppel dolgozik, és mindig számíthatunk arra, hogy legalább háromféle pörkölésből választhatunk: Minneapolis’s Dogwood, Intelligentsia és Stumptown. A kávézó tulajdonosai összeálltak a Black Keys kávézóval, hogy egy közös helyet is nyissanak.

Heritage Bicycles General Store

Chicago, Illinois

heritage-bicycles-general-store.jpg

Listánkon az egyetlen olyan hely, ahol egyszerre tudjuk megjavíttatni a biciklinket, illetve juthatunk hozzá a számunkra szükséges napi koffeinadagunkhoz. A Heritage kávézót egy ötödik generációs chicagói üzemelteti, aki nem mellesleg egyedi kerékpárokat épít és meglehetősen elszánt, ha a kávéról van szó.

Everyman Espresso

New York, New York

everyman-espresso.jpg

Az Everyman 2007-ben nyitotta meg kapuit a Union Squarenél, majd 2012-ben került sor az üzlet kibővítésére. A tulaj büszkén viseli kávés tetoválásait és úgy várja a hozzá látogatókat, hogy nincs itallap, amiről választani lehetne, ezáltal serkentve a vásárlókat arra, hogy beszélgetésbe elegyedjenek a baristával és igazán egyedi kávét tudjon nekik készíteni. Nem mellesleg, így meglehetősen több emberség kerül a rendelés-kiszolgálás folyamatába.

Four Barrel Coffee

San Francisco, California

four-barrel-coffee.jpg

A Four Barrel egy korábbi gyárépület helyén található, ahol a kávét a szemünk előtt készítik el. Kiváló hely egy affogato elfogyasztására, miközben a hatalmas ablakokon keresztül nézhetjük a Valencia Street forgatagát.

Ascension Coffee

Dallas, Texas

ascension-coffee.jpg

Az Ascension egy 20.000 dolláros eszpresszógéppel várja a kávé szerelmeseit. A kávészemek a privát tulajdonban lévő ruandai ültetvényről érkeznek. Estére a hely átváltozik egy kellemes hangulatú borozóvá, egy meglehetősen impozáns menüvel. Ha itt járunk, semmiképp ne hagyjuk ki a Kyoto drip-et.

1369 Coffee House

Boston, Massachusetts

1369-coffee-house.jpg

Amennyiben egy „technológia-mentes” kávézóra vágyunk, ahol nem a harvardi egyetemisták, a hipszterek, a spanyol turisták és az öregedő hippik számítógépeznek, ez a mi helyünk. Egy kőhajításnyira található a másik kávézójuk, már idestova 20 éve. Rengetegféle tea közül is választhatunk.

La Colombe

New York, New York

la-colombe.jpg

Senkit nem tántorít el sem hó, eső vagy a hosszan kígyózó sor ettől a kávézók Mekkájától. Nemcsak a kiváló kávéjukról híresek, hanem például a mandulás croissant-jukról is. Semmiképp ne riadjunk el a sorban állástól, egyrészt mert megéri kivárni a sorunkat, másrészt gyorsan tudunk haladni, a profi baristáknak köszönhetően.

George Howell Coffee

Newtonville, Massachusetts

george-howell-coffee.jpg

George 20 év alatt építette fel a 24 helyszínen üzemelő Coffee Connection hálózatát, majd eladta a Starbucksnak, hogy utazzon világszerte és fenn tudja tartani a nemzetközi kávé-harcképességét, bármit is jelentsen ez. Miután minden létező kávéval kapcsolatos díjat megnyert, 2012-ben visszatért a kávézók világába és újranyitotta a kávézóját.

Cafe Grumpy

New York, New York

cafe-grumpy.jpg

A Cafe Grumpy első üzletét 2005-ben nyitotta Meserole-ban, amikor még a környéken nagyrészt lengyel bevándorlók és hipszterek éltek. A kávézó egy kis helyből nőtte ki magát, jelenleg hat helyen üzemelnek, saját pörkölésű kávét használva.

Blacksmith

Houston, Texas

blacksmith.jpg

Houston korábbi ikonikus melegbárja helyén található a Blacksmith kávézó. Afrikából származó kávébabbal dolgoznak és kiváló ételeik is vannak, többek között a smoked bologna taco.

Igaz, az ország nagy és rengeteg helyen készítenek kiváló minőségű kávét, az összeállításunk a tesztelők listáját tartalmazta és valószínűleg ők sem jutottak el mindenhova. Hozzászólásban viszont örömmel veszünk minden ajánlható további kávézót és kávébárt, amely megérdemelheti a lista tagságát. Köszönjük!

Forrás: Thrillist