Egy forró kávé a hidegben

Ahogy vánszorog velünk a tél, időnként megérdemlünk magunknak egy forró italt. Készítsd elő hát az aktuális kiolvasandó könyvet, a kedvenc bögrédet és hozzá sok tejszínhabot, mert négy jó lélekmelegítő kávé alapú recept következik a hideg idő ellensúlyozására!

forro-kave-a-hidegben.jpg

szeparator.png

Kávé forró csokoládéval és vaníliával

kave-forro-csokoladeval-es-vaniliaval.jpg

Hozzávalók:

  • Párizsi vaníliakávé őrlemény a Cafe Frei-től
  • Egy csésze tej, lehetőleg minél magasabb zsírtartalommal
  • Nestlé Cacao Mix, vagy Dr.Oetker Choco-Choco vagy Bravos Chocolate forró csoki italporok valamelyike
  • 1/2 teáskanál őrölt fahéj

Forralj vizet, majd French press kávéfőzőbe előzőleg betöltött vaníliakávé őrleményre öntsd rá (itt van, mennyi ideig hogyan használd).

Az elkészült kávéba folyamatos keverés közben öntsd bele a forrócsoki port és a fahéjat, majd körülbelül 30 mp alatt keverd simára.

Ha kész vagy, fedd le egy edénnyel és fogyasztás előtt hagyd 3 percig állni.

szeparator.png

Juharszirupos krémkávé

juharszirupos-kremkave.jpg

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál juharszirup
  • 1/2 csésze tejszín
  • Egy csésze arabica eszpresszó

Egy kis fazékba keverd össze a juharszirupot és a tejszínt. Főzd nagyon alacsony lángon, amíg a kevert krém át nem melegszik.

Öntsd a kávét egy nagyobb bögrébe, hogy a krém és a kávé elférjen együtt, majd öntsd hozzá az eszpresszót. Lehetőleg azonnal fogyaszd!

szeparator.png

Jamaicai rum kávé

jamaica-rum-kave.jpg

Hozzávalók:

  • Egy csésze frissen lefőzött arabica hosszú kávé, lehetőleg bécsi pörkölésű
  • Egy evőkanál nádcukor vagy melasz
  • 2 evőkanál sötét rum
  • 2 evőkanál tejszín

A kávét keverd össze a melasszal vagy a nádcukorral egy kis serpenyőben, és melegítsd közepes lángon, amíg a melasz (cukor) feloldódik. Közben ne feledd folyamatosan kevergetni.

Amikor már sima, öntsd rá a rumot. Töltsd át előmelegített csészébe az italt, habosítsd fel a tejszínt és kanalazd az ital tetejére.

szeparator.png

Forró lövet

forro-lovet.jpg

Hozzávalók:

  • 4 cl Galliano L’autentico likőr
  • 4 cl friss, forró arabica eszpresszó
  • 4 cl felmelegített tejszín

A fönti sorrendben öntsd egy likőrös pohárba a hozzávalókat, hogy szépen rétegződjenek, majd fogyaszthatod is.

szeparator.png

A fönti italok garantáltan felmelegítenek és az elkészítésük sem tart tovább 10 percnél.